Menţionez că toate fotografiile de pe acest blog sunt realizate de noi, iar marea majoritate a plantelor sunt fotografiate în propria noastră grădină.

duminică, 26 iunie 2016

Bogăţie de flori şi miresme la Festivalul Rozelor - Ciumbrud 2016

Ieri, 25 iunie, la Ciumbrud, lângă Aiud, am avut bucuria şi plăcerea de a participa la tradiţionala sărbătoare a trandafirilor, un eveniment care strânge la un loc oameni frumoşi, cu pasiuni frumoase. Localitatea Ciumbrud este recunoscută pentru trandafirii cultivaţi aici, iar ca de obicei, în ultima sâmbătă a lunii iunie, producătorii s-au întrecut în decorarea standurilor la Ziua Rozelor, eveniment ce a ajuns la cea  de-a XV ediţie. Parcul Rozelor din Ciumbrud,  a fost locul unde standurile  cultivatorilor de trandafiri au fost pregătite cu migală special pentru un concurs de frumuseţe. Buchete colorate, aranjamente florale ingenios realizate, care cu flori, culori şi miresme dar şi tombole, concursuri şi parade, au fost prilej de bucurie pentru toţi iubitorii de frumos. 
D-ul Ştefan Csiky producător trandafiri
Standul producătorului Super-Rosa Csiky
Standul producătorului Super-Rosa Csiky
Standul producătorului Super-Rosa Csiky
Din programul evenimentului:
- Parada Rozelor
- Vizită câmpuri trandafiri
- Spectacol de dansuri moderne şi populare
- Concursuri şi tombolă
- Spectacol de muzică uşoară şi populară
- Balul Rozelor & Foc de artificii




Trandafirii se numără, încă de la începuturile tradiţiei de grădinărit, printre plantele preferate ale grădinarilor. În fond, nu degeaba trandafirul este numit regele florilor. Ştim cu toţii că nici o altă plantă nu îmbogăţeşte mai frumos grădina cum o fac trandafirii.  Graţie efortului şi hărniciei profesioniştilor, astăzi există o bogăţie copleşitoare de soiuri. Pentru a ne bucura de aceste flori şi dincolo de gardul grădinii, am vizitat câmpurile din localitatea Ciumbrud, o zonă renumită pentru cultivarea trandafirilor, locul unde oamenii au reuşit să transforme  pasiunea pentru flori în mici afaceri de familie. La Ciumbrud toate câmpurile sunt încărcate de tufe de trandafiri în culori delicate. Vă propun în continuare să facem o călătorie virtuală în regatul trandafirilor şi să ne lăsam fermecaţi de florile splendide, cu parfumuri inconfundabile..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu