Menţionez că toate fotografiile de pe acest blog sunt realizate de noi, iar marea majoritate a plantelor sunt fotografiate în propria noastră grădină.

duminică, 29 martie 2015

Ruşcuţa ( Adonis vernalis )

Ruşcuţa de primăvară este o plantă erbacee perenă din familia Ranunculaceae, cunoscută sub mai multe denumiri populare: bulbuc, buruiana-calului, dediniţă, floarea Paştelui. 
 În timp ce ruşcuţa din soiul Adonis amurensis înfloreşte deseori deja din februarie, ruşcuţa de primăvară ( Adonis vernalis ) face flori abia în aprilie. Ruşcuţa de primăvară are frunze filigrante şi atinge o înălţime de aproximativ 20 cm. Splendidele bijuterii, care se pot găsi la grădinarii profesionişti, preferă solurile calde, bogate în calcar, foarte permeabile, aşa cum sunt cele din grădinile din pietre de pe pământ calcaros. În timp ce ruşcuţa de primăvară iubeşte locurile în plin soare, celălalt soi preferă să se retragă la umbră rară. Cum ambele soiuri se afirmă foarte greu, ele trebuie protejate de vecinii stufoşi, care pot fi foarte uşor ţinuţi în frâu cu foarfeca şi spatula.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu